Contoh Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan U29

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Contoh Soalan Peperiksaan latihan Separa Perubatan. Dapatkannya SEKARANG, Jika anda calon ULANGAN peperiksaan ONLINE SEPARA PERUBATAN 22 September ini.

Adakah anda salah seorang daripada 45,000 calon yang tercari-cari rujukan lengkap dan contoh soalan peperiksaan bagi memasuki latihan separa perubatan bertaraf diploma. Jika YA, habiskan membaca artikel ini kerana saya menyelitkan beberapa maklumat penting untuk calon.

Sebagaimana yang diumumkan oleh pihak SPA, peperiksaan ulangan latihan separa perubatan yang diadakan secara online bermula pada 22 September 2015.

peperiksaan latihan separa perubatan

Pada masa sekarang ini pihak SPA sudah mula menghantar email dan juga SMS mengenai jemputan untuk menduduki exam online latihan separa perubatan. Tahniah jika anda dipelawa untuk menghadiri peperiksaan tersebut. Jika anda belum menerima apa-apa jawapan dari SPA, jangan risau anda masih boleh membuat semakan secara online melalui pautan yang disediakan di bawah.

[+] KLIK: PAUTAN LINK SEMAKAN STATUS KELAYAKAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN LATIHAN SEPARA PERUBATAN

Info Ringkas Mengenai Jawatan Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Sepertimana yang kita ketahui pengambilan untuk memasuki latihan separa perubatan akan diadakan dua kali setahun. Untuk berjaya memasuki latihan separa perubatan, calon-calon perlu lulus dalam peperiksaan latihan separa perubatan. Calon yang lulus dalam peperiksaan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga sebelum layak untuk menerima elaun bulanan sebanyak RM857.57 sepanjang latihan itu berlangsung.

Latihan separa perubatan bertaraf diploma ini dibahagikan kepada 10 jawatan. Antaranya ialah:

 1. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
 2. Jurupulih Perubatan (Anggota)
 3. Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)
 4. Jururawat
 5. Jururawat Pergigian
 6. Juruteknologi Makmal Perubatan
 7. Juruteknologi Pergigian
 8. Juru X-Ray
 9. Penolong Pegawai Farmasi
 10. Penolong Pegawai Perubatan

Format Peperiksaan Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Format peperiksaan online bagi memasuki latihan separa perubatan dibahagikan kepada dua seksyen:

 1. Seksyen A: Pengetahuan AM
 2. Seksyen B: Ujian Psikometrik

Adakah anda mencari rujukan lengkap yang meliputi contoh soalan peperiksaan latihan separa perubatan?

Jika YA, Kami ada menyediakan rujukan lengkap, nota khas dan gambaran contoh soalan peperiksaan latihan separa perubatan yang memang diterbitkan khas untuk membantu calon separa perubatan membuat persediaan bagi menghadapi peperiksaan online ini.

Dapatkan Nota Lengkap Dan Contoh Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan Sekarang

Panduan yang mengandungi nota lengkap dan contoh soalan peperiksaan ini akan dibuka jualannya selama dua hari sahaja bermula pada jam 10.00 malam 19 September 2015 hingga 21 September 2015. Selepas itu ianya akan ditutup. Sebarang tempahan boleh dibuat melalui pautan link yang disediakan di bawah.

[+] KLIK: UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN RUJUKAN DAN CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN LATIHAN SEPARA PERUBATAN

Ini peluang terbaik untuk anda membuat persediaan. Mereka sebagaimana di bawah ini telah melakukan pembelian rujukan khas peperiksaan online latihan separa perubatan. Anda bila lagi?

beli separa perubatan

p/s: Sekiranya ada masalah mengenai pembelian, sila hubungi saya melalui email saimi.ramlan@gmail.com

5 Comments

 1. Xiou yue
  • daus
  • Rossaimi
   • Clavin
   • #Me

Leave a Reply