Peperiksaan Pereka B17 Dan B41 29 Julai 2015: Panduan Dan Contoh Soalan

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Peperiksaan Pereka B17 dan B41 akan diadakan pada 29 Julai 2015 sebagaimana yang diumumkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia(SPA). Satu perkara menarik ialah kedua-dua peperiksaan tersebut berlaku serentak bersama dengan exam bagi jawatan Jurufotografi Gred B27. Ini merupakan julung-julung kali diadakan oleh pihak SPA selepas pengumuman pembekuan ambilan jawatan di sektor kerajaan tidak berapa lama dahulu.

peperiksaan pereka b17 b41

Sungguhpun pengambilan untuk jawatan pereka B17 dan B41 ini adalah terhad, tetapi ia merupakan peluang terbaik bagi mereka yang benar-benar ingin membina kerjaya sebagai anggota perkhidmatan awam. Mungkin ada diantara pembaca yang terlepas pandang tentang maklumat ini. Sekiranya anda merasakan anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan Pereka B17 dan juga Peperiksaan Pereka B41, anda boleh semak status kelayakan untuk menduduki peperiksaan online ini dengan mengKLIK pautan link di bawah:

  1. Jawatan Pereka B17
  2. Jawatan Pereka B41
  3. Jawatan Jurufotografi B27

Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Pereka B17 dan B41

Apa yang ingin saya kongsikan di sini ialah sekiranya anda memerlukan panduan dan rujukan khas mengenai soalan peperiksaan Pereka B17 dan juga Peperiksaan Pereka B41 sebagai persediaan untuk menghadapi exam online tersebut, anda boleh dapatkan panduan dan rujukan tersebut mulai sekarang. Ianya telah mula diedarkan dan jualannya dibuka sehingga 28 Julai 2015.

Baca juga: Contoh Soalan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan

Melalui panduan dan rujukan tersebut, anda boleh mengetahui dengan lebih terperinci tentang format peperiksaan online, bagaimana untuk membuat persediaan untuk menghadapi peperiksaan online Pereka B17 dan B41. Didalam panduan tersebut juga diceritakan mengenai jawatan-jawatan sebagai seorang Pereka B17 dan juga Pereka Gred B41 beserta dengan contoh soalan peperiksaan dan juga huraian jawapan.

Walaubagaimanapun perlu anda fahami terlebih dahulu, bahawa contoh soalan peperiksaan Pereka B17 dan B41 yang disediakan di dalam panduan tersebut bukanlah soalan sebenar ataupun soalan bocor. Ianya hanya dibuat oleh pihak Infokerjaya berdasarkan pengalaman mereka bertahun-tahun dan telah membantu puluhan ribu calon lulus dalam peperiksaan. Ianya tidak ada kaitan dengan pihak SPA. Panduan dan contoh soalan yang disediakan hanyalah sebagai persediaan untuk menghadapi peperiksaan.

Bagaimana untuk mendapatkan rujukan khas soalan peperiksaan Pereka Gred B17 dan B41

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai panduan peperiksaan Pereka B41 dan Gred B17 ini serta ingin membuat tempahan, anda boleh dapatkannya dengan mengKLIK banner di bawah ini.

Leave a Reply