Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2015 Malaysia

Posted on

Jadual waktu berbuka puasa dan imsak 2015/1436H Malaysia.Di bawah ini disenaraikan pautan mengenai jadual berbuka puasa dan waktu imsak ramadan 2015 bersamaan 1436H bagi negeri-negeri di seluruh Malaysia. Jadual tersebut diterbitkan sebagaimana maklumat yang diperolehi oleh Jadual Kemajuan Islam Malaysia(JAKIM).

Pautan-pautan yang disediakan adalah berdasarkan setiap negeri. Pembaca boleh memuatturun(download) ataupun mencetak berdasarkan negeri pilihan masing-masing. Sebagai contoh sekiranya anda ingin mengetahui waktu berbuka puasa 2015 johor, sila klik pautan yang tertulis “Johor”.

jadual waktu berbuka puasa dan imsak 2015 malaysia

Pautan link jadual waktu berbuka puasa dan imsak 2015 di Malaysia

Jadual berbuka puasa dan imsak ramadan 2015 bagi negeri di Semenanjung Malaysia

Sila klik mengikut negeri pilihan anda.

Jadual berbuka puasa dan imsak bagi Negeri Sabah, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan tahun 2015/1436H

Jadual waktu berbuka puasa dan waktu imsak 2015/1436H bagi Negeri Sarawak

Sumber download jadual berbuka puasa dan waktu imsak 2015/1436H

Selain daripada pautan link mengikut negeri yang saya sediakan di atas, pembaca juga boleh melihat terus dari portal rasmi Jabatan Kemajuan Islam Malaysia(JAKIM).

Baca juga : Ketahui Teknik Khusyuk Dalam Solat

Untuk semakan waktu imsak dan waktu berbuka pada bulan ramadan kawasan Putrajaya nanti, boleh lihat melalui widget di bawah ini.

P/S: Selamat Menyambut Kedatangan Ramadhan Al-Mubarak Dan Selamat Berpuasa Untuk Semua.

Gravatar Image
Seorang blogger yang sedang mempelajari perkara-perkara berkaitan blog, SEO dan bisnes online. Ingin berkongsi apa saja yang dirasakan sesuai di blog personal ini. Jom follow Rossaimi di Facebook, Twitter, dan juga Google+.