Cara Buat Roti Bun Yang Sedap Dan Lembut

Posted on

Cara buat roti bun yang sedap dan lembut. Adakah anda sedang mencari resepi roti bun pau dan pizza ala-ala hidangan yang disediakan oleh pihak hotel. Kalau YA, sila baca rahsia khas yang dibongkarkan oleh oleh seorang bekas pekerja hotel bahagian pastry kitchen dan juga tesco bakery di bawah ini.

Beberapa minggu ini, isteri saya sibuk mencari resepi untuk buat roti bun yang sedap, lembut dan gebu. Kalau nak diikutkan dengan pengalaman memang tak susah mana pun, bahan-bahan yang diperlukan pun tak banyak hanya perlukan tepung gandum, serbuk penaik iaitu yis dan juga kaya(memang kegemaran saya makan bun berinti kaya). Tetapi kali ini sang isteri ingin membuat supaya ianya lebih sedap, lembut dan gebu ala-ala hidangan hotel katanya.

cara buat roti bun

Buat roti bun memang senang, saya pun boleh buat walaupun tiada pengalaman. Akan tetapi kalau kita tidak pelajari teknik dan cara buat roti bun yang sedap dan lembut dengan betul, pasti roti tersebut akan jadi keras. Bila dah keras, nanti orang panggil roti perancis pulak. betul tak?

Nak dijadikan cerita semasa saya menggoogle mencari resepi roti bun, terjumpa pulak satu rahsia khas yang dikongsikan oleh bekas pekerja hotel bahagian dapur dan juga Tesco bakery. Anda tahu kan pasaraya Tesco, salah sebuah pasaraya yang terbesar di Malaysia. Jadi beliau yang pernah bekerja di Tesco bukan calang-calang orang tentang penyediaan roti bun tambahan pula beliau bekerja di bahagian bakery.

Apa yang menariknya dengan perkongsian rahsia yang beliau kongsikan ialah dalam bentuk video. Perkongsian dalam bentuk tulisan dan video jelas perbezaannya. Perkongsian melalui video memang diakui lebih mudah difahami dan dihadam tambahan pula penerangan didalam video tersebut dilakukan oleh pembuat rahsia buat roti bun itu sendiri.

Segala rahsia mengenai roti bun pau dan juga pizza diajar dengan terperinci dalam video tersebut. Kalau kurang faham boleh tengok video berulang-ulang sampai faham. Tetapi memang confirm senang nak faham kalau memang anda nak tahu cara buat roti bun yang sedap. Bila kita betul-betul nak buat, sudah tentulah kita akan belajar betul-betul. Betul tak?

Video Cara Buat Roti Bun

Jangan risau sekiranya anda tidak tahu, anda boleh tengok sendiri video preview secara percuma dan beberapa modul yang menarik didalam rahsia yang dikongsikan ini. Anda lihat sendiri bagaimana akhirnya hasil resepi cara buat roti bun dan juga pizza yang sedap dan lembut. Nak tonton video dan juga lihat beberapa modul menarik, boleh klik link di bawah:

KLIK==> http://www.rossaimi.com/go/rahsiabuatrotibun
Tips istimewa==> Cara Membuat Putu Piring, Bambu & Aneka Putu Special

Gravatar Image
Seorang blogger yang sedang mempelajari perkara-perkara berkaitan blog, SEO dan bisnes online. Ingin berkongsi apa saja yang dirasakan sesuai di blog personal ini. Jom follow Rossaimi di Facebook, Twitter, dan juga Google+.