Muslim Niaga Hanyut

Posted on

Tinggal beberapa hari lagi Contest Seo Muslim niaga akan melabuhkan tirainya. Cubaan kedua aku menggunakan platform HTMLy selepas mendapat tempat ketiga dalam contest cantik berhijab dengan fesyen terkini shawl dari hijabterkini.com.

muslim niaga

Nampaknya blog tersebut sudah tidak mampu lagi mendongak di serp. Pepindahan dari platform blogger ke platform HTMLy ternyata memberi kesan besar di enjin carian google. Itu tidak menjadi masalah bagi aku kerana memang sifat aku sukakan cabaran dan suka mencuba sesuatu yang baru.

Off Page SEO tidak menjadi

Kalah atau menang itu tidak penting. Apa yang lebih penting mencuba mempraktikkan apa yang dipelajari tentang off page SEO. Secara ringkasnya Off Page SEO terbahagi kepada tiga:

  1. Link building
  2. Social Media
  3. Social Bookmarking

Insha allah pada entri akan datang, jika diberi kesempatan oleh Allah s.w.t akan aku kongsikan secara lebih lanjut tentang link building, social media dan social bookmarking.

Gravatar Image
Seorang blogger yang sedang mempelajari perkara-perkara berkaitan blog, SEO dan bisnes online. Ingin berkongsi apa saja yang dirasakan sesuai di blog personal ini. Jom follow Rossaimi di Facebook, Twitter, dan juga Google+.